Bij de dames in de mini-haven starten rondvaarten door Giethoorn (het oude dorp) en Nationaal Park Weerribben – Wieden.

Ervaar een tocht over de smalle grachten, langs prachtige Gieterse boerderijen en vaar onder de vele bruggetjes door. We hebben rondvaarten met punters tot acht personen en rondvaartboten tot 52 personen. Uiteraard mag u ook zelf in een fluisterboot varen, boek dan een punter.

In Giethoorn gebruiken we boten als taxi’s, wilt u een tochtje op maat neem dan even contact met ons op. We kunnen zorgen voor een boswachter of entertainment aan boord. Tevens maken we graag stops bij diverse musea en winkels als museumboerderij het Olde Maat Uus, Museum de Oude Aarde of bij Pottenbakkerij Rhoda.

Het hele jaar zijn er rondvaarten. Alleen als er ijs ligt op de grachten stoppen de rondvaarten en kunnen we de ijzers onder binden. In de winter kan er in de grote rondvaartboten verwarmd gevaren worden en in de zomer gaan de ramen heerlijk open.

De meeste rondvaarten door Giethoorn duren een tot anderhalf uur of twee uur. Onze schippers en gidsen zijn beschikbaar in het Engels, Duits, Chinees, Frans, Arabisch, Gieters, Italiaans en Spaans. Ze vertellen aan boord verhalen over de cultuur-historie, natuur en het dorpsleven.

U boekt een rondvaart vanaf € 6,00 per persoon.